Roger Moore, la multi ani „James Bond”!

Roger Moore, la multi ani „James Bond”!
octombrie 14 18:39 2015 Printeaza acest articol

Sir Roger George Moore s-a născut în Stockwell, în sudul Londrei, pe 14 octombrie 1927. La 15 ani a intrat la şcoala de artă cu intenţia de a deveni pictor, iar mai târziu a intrat ucenic la un studio de animaţie. A studiat la Royal Academy of Dramatic Arts şi a apărut în câteva piese în West End, înainte de a se înrola în armata britanică. După eliberarea din armată, a lucrat în teatru, radio şi televiziune, dar şi ca model şi vânzător.
Roger Moore, la multi ani!
Sunt al naibii de norocos. La începutul primilor mei ani ca actor, mi s-a spus că pentru a reuşi e nevoie de personalitate, talent şi noroc, în egală măsură. Contest asta. În cazul meu a fost 99% noroc. Nu foloseşte la nimic să fii talentat şi să nu te afli în locul potrivit, în momentul propice. Plângeam pentru că nu aveam pantofi, până când am văzut că un om nu avea picioare.”

Roger Moore a ajuns în Statele Unite în 1953, unde a semnat un contract de film cu MGM, jucând roluri secundare în mai multe filme. Primul serial important în care a jucat a fost „Ivanhoe”, urmat mai târziu de „Maverick”. Însă rolul care l-a propulsat în statutul de star a fost cel al suavului şi veselului Simon Templar din serialul Sfântul. Contractul cu acest serial l-a împiedicat să poată juca în James Bond-ul din 1962. Dar rolul agentului 007 i-a revenit lui Moore în 1972, când Sean Connery a spus pentru a doua oară că a terminat cu Bond, şi Roger Moore a fost angajat ca succesor al său pentru „Live and Let Die”.
Roger Moore, la multi ani!
Roger Moore este cunoscut pentru că a adus o notă de umor filmelor cu James Bond şi a lăsat de înţeles că acest lucru a lipsit lui „Quantum of Solace”, ultimul film în care Daniel Craig l-a jucat pe James Bond. „Cred că Skyfall o să aibă mai mult umor şi de abia aştept să văd asta” a spus Roger Moore.

S-a spus că Roger Moore este mai aproape de conceptul original al lui Ian Fleming decât Bond-ul dur interpretat de Connery. Într-adevăr, tonul seriei s-a schimbat sub egida lui Moore, iar scenariile au fost adaptate personalităţii sale şi a capacităţii lui de a juca. Roger Moore a făcut 7 filme James Bond, mai multe decât Connery, care a făcut doar 6, retrăgându-se după „A view to a Kill” în 1985. A fost urmat de Timothy Dalton în anul următor.

Roger Moore, la multi ani!
De la această dată, Moore a jucat sporadic în filme, dar a apărut frecvent în tabloide şi la evenimente caritabile. I-a călcat pe urme lui Audrey Hepburn în rolul de Reprezentant Special pentru Artele Filmului pentru UNICEF, strângând fonduri pentru copiii din ţările subdezvoltate. Roger Moore a fost primul James Bond onorat de guvernul britanic, primind titlul de CBE (Commander of British Empire) în martie 1999. I s-a atribuit titlul de cavaler în iunie 2003 pentru lucrările sale cu UNICEF.
A fost căsătorit de 4 ori: cu Doorn Van Steyn, Dorothy Squires, Luisa Mattioli şi Kristina Tholstrup, are 3 copii, Deborah, Geoffrey şi Christian, şi două nepoate.
Roger Moore şi-a scris memoriile sub titlul de „My Word is My Bond”, publicate în 2008.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.