Romania in a treia zi de doliu. Bilant sumbru.

Romania in a treia zi de doliu. Bilant sumbru.
noiembrie 02 08:35 2015 Printeaza acest articol

Vineri seara, in clubul Colectiv, a avut loc una din cele mai mari tragedii, din ultimii 25 de ani. Bilantul tragediei este sumbru si greu de digerat. Conform autoritatilor, in acest moment, bilantul decedatilor se ridica la 30 de persoane, 150 de raniti, dintre care 90 in stare critica. Medicii de la cele 12 spitale din capitala, se lupta in fiecare secunda cu timpul si cu ranile celor internati.

Din ce internati 29 dintre răniţi sunt greu de identificatsi autoritatile fac apel la cei care pot da informatii sau identifica persoanele sa vina si sa faca acest lucru. Criminaliştii şi procurorii s-au întors astăzi, pentru a doua zi la rând, la clubul Colectiv, ca să adune cât mai multe probe. Anchetatorii încearcă să desluşească ce a dus la moartea a 30 de oameni şi la rănirea altor aproape 150. Încă trei persoane au murit astăzi, iar numărul răniţilor în stare gravă ajunge la 80 – 90. Autorităţile au avertizat că numărul victimelor ar putea să crească în mod considerabil. Totodată, alţi 29 de răniţi sunt greu de identificat.

Un comunicat al Ministerului Public anunță că dintre persoanele internate în cele 12 unități sanitare ale Capitalei, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitățile specifice pentru stabilirea identității unui număr de 29 persoane. De asemenea, toate cele 26 de persoane decedate de la Institutul Mina Minovici au fost identificate și au fost efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror.

În ceea ce privește ancheta, au fost ridicate noi mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc incendiul de vineri seara. De asemenea, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București ridică de la sediile mai multor instituții publice şi private documentele apreciate ca fiind utile soluționării cauzei. La sediul Poliției Capitalei, continuă audierile de martori. În continuare se verifică starea de sănătate a persoanelor internate în unitățile spitalicești, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate, precizează comunicatul.

Aproximativ 8.000 de oameni au participat duminică la un marş de comemorare a victimelor incendiului din clubul Colectiv, aceştia ajungând la local, în faţa căruia se aflau alte aproximativ 2.000 de persoane venite să aducă un ultim omagiu celor dispăruţi. Oamenii au venit la marş, dând curs apelului de participare la acest eveniment comemorativ, lansat cu o zi în urmă pe Facebook. Iniţial, în Piaţa Universităţii s-au strâns aproximativ o mie de persoane, însă numărul lor a crescut de mai multe ori pe traseul spre club.

Totodată, mii de oameni au mers cu lumânări şi flori, începând de sâmbătă dimineaţa, la local, o mulţime de peste 2.000 de oameni aflându-se acolo înainte de sosirea participanţilor la marş. Oamenii, de toate vârstele, au mers în tăcere până la local, primii din coloană purtând un tricolor de care era prinsă o panglică de doliu. Pe tricolor a fost scris textul „Eroii nu vor pieri”.

 

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.