România vrea ridicarea vizelor în 2017

România vrea ridicarea vizelor în 2017
octombrie 10 17:02 2016 Printeaza acest articol

România vrea ridicarea vizelor în 2017

Guvernul nemulțumit de oferta Canadei

România s-a arătat nemulțumită de decizia guvernului canadian de a ridica treptat vizele pentru cetățenii români.

Anunțul a fost făcut de premierul canadian, atât guvernului României, cât și celui bulgar. Conform oficialilor, vizele vor fi ridicate, treptat, până în 2018, cel mai târziu. Autoritățile bulgare au fost de acord cu termenul oferit de canadieni. Dacian Cioloș a spus că nu este de acord cu acest termen.România vrea ridicarea vizelor în 2017

România, ca membră UE, este singurul stat căruia nu i s-au ridicat vizele de intrare pe teritoriul Canadei. În presa canadiană s-a discutat despre poziția statului nostru pe marginea acestui subiect. Au fost relatări în detaliu și analize coerente despre poziția guvernului pe această temă.

”România a atras atenția, că sprijinul său pentru acest acord depinde de disponibilitatea Canadei de a ridica regimul vizelor.”, notează CBC News.

În urmă cu trei luni, presa canadiană scria că Canada se pregătește de ridicarea vizelor pentru România și Bulgaria pentru a nu pune în pericol ratificarea acordului de liber-schimb UE-Canada, care ar aduce importante avantaje economice pentru ambele tabere. Un parlament național ar putea să refuze să ratifice acordul, iar votul său ar avea efectul unui veto. România și Bulgaria au amenințat deja că vor bloca acordul dacă regimul vizelor nu va fi liberalizat. Acordul dintre Canada și blocul comunitar ar trebui semnat la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul unui summit la care este invitat și premierul Justin Trudeau.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.