Romgaz are probleme cu marii datornici

Romgaz are probleme cu marii datornici
septembrie 27 15:31 2016 Printeaza acest articol

Romgaz are probleme cu marii datornici

Sunt datorii de miliarde de recuperat

Romgaz se luptă de la an la an în a-și recupera datoriile pe care le au marii datornici către companie.

Din acest război al datoriilor de suferit am avut noi, locuitorii capitalei. Și asta nu de ieri de azi, ci de ceva ani. Astăzi, marți, la Ministerul Energiei a avut loc o ședință, de urgență pe această temă. Se pare că finalul acestei ședințe ar fi adus un armistițiu, de scurtă durată, între Romgaz, RADET și ELCEN. Acest armistițiu aduce locuitorilor din București apă caldă până luni. Asta după ce oficialii ELCEN au asigurat Romgaz că-și va plăti datoria de 6 milioane de lei.

Romgaz are probleme cu marii datornici

Datoria ELCEN este de 316 mil. lei. Așadar este doar o mică tranșă din ceea ce trebuie plătit. Din păcate lucrurile nu se opresc aici și cercul vicios nu se sparge. Asta în contextul în care RADET, datornic către ELCEN, este în insolvență. În acest moment are datorii de 3,6 miliarde de lei către ELCEN. Secretarul de stat, Corina Popescu, la finele întâlnirii de astăzi a dat și o declarație pe această temă.

„Am rezolvat problema pentru o perioadă limitată de timp, adică șapte zile. Romgaz a încercat să forțeze și să-și recupereze banii pe marfa pe care o livrase. E un comportament de bun administrator, nu dorește să se adâncească și mai mult această datorie. Romgaz este listată pe bursă, inclusiv la Londra. Investitorii trebuie să fie asigurați că Romgaz desfășoară o activitate corectă, în interesul Romgaz.

Romgaz are probleme cu marii datornici

Am înțeles că primăria e dispusă să plătească o sumă de bani care să permită funcționarea pe viitor. Poate duce la restartarea activității dintre cele două companii. Toată lumea trebuie să recunoască că între RADET și ELCEN există o situație critică de mult timp. S-a rostogolit și s-a adâncit prin neplata costului corect al gigacaloriei. Prin nerecunoașterea tuturor costurilor legate de producție și transport.

Legea din România nu permite deconectarea de la infrastructura critică naționă. E faptă penală. Am încredere că ELCEN și Romgaz cunosc legea. Cu siguranță nu vor lua astfel de măsuri. Sunt total deschisă dialogului și cred că putem găsi soluții legale.”, a declarat secretarul de stat.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.