Rusia a început intervenția militara în Siria

Rusia a început intervenția militara în Siria
septembrie 03 09:57 2015 Printeaza acest articol
Site-ul israelian Ynet, ne anunta ca Rusia a inceput interventia militara contra ISIS in Siria.
Pilotii rusi vor ajunge in urmatoarele zile la o baza a Armatei Siriene, din apropierea Damascului, si va servii ca o baza militara de operatiuni.
Diplomații occidentali afirmă că „forța expediționară rusă a ajuns deja în Siria și s-a instalat într-o bază aeriană a forțelor armate”.
Siteul israelian, Ynet ne precizeaza ca :  „mii de soldați ruși vor ajunge în Siria, inclusiv instructori, personal logistic, tehnic dar și membrii ai diviziei aeriene și piloții care vor opera avioanele”, si ca prezenta avioanelor rusesti in spatiul aerian Sirianva „schimba definitiv dinamica existentă în Orientul Mijlociu”.
Pe acelasi site se mai precizeaza ca  „Rusia nu nutrește intenții ofensive față de Israel și alte state suverane din zonă, principalul ei scop este să lupte cu ISIS și astfel să-l păstreze pe Assad la putere”.
Diplomații occidentali citați spun că Obama este conștientă de intenția Rusiei de a interveni în Siria, dar „nu are emis nicio reacție”.
Se pare ca guvernul si presedintele de la Washington nu au avut nici o reactie. „Guvernul american s-a consultat cu reprezentanții regimului Iranian în ceea ce privește un efort comun împotriva ISIS în Irak. Se pare că oficialii americani privesc Iranul ca pe o forță centrală și necesară în campania împotriva Statului Islamic din Irak”, afirmă Ynet.
Războiul din Siria durează de peste patru ani si a făcut ca peste 4 milioane de oameni să-și părăsească locuințele, refugiinduse in tarile vecine, si foarte multi au luat drumul spre Europa.
  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.