Rusia avertizeaza: Tarile europene care gazduiesc sisteme antiracheta sunt tinte prioritare!

Rusia avertizeaza: Tarile europene care gazduiesc sisteme antiracheta sunt tinte prioritare!
aprilie 16 18:37 2015 Printeaza acest articol

Generalul Valeri Gherasimov, seful Statului Major al armatei ruse, a avertizat ca tarile europene care vor gazdui sisteme antiracheta ale NATO vor fi tinte prioritare ale Rusiei.

Purtatorul de cuvant al NATO, Oana Lungescu, afirma ca Rusia amplifica tensiunile folosindu-se de capacitatile nucleare ca mijloace de intimidare. Aceasta argumenteaza ca suplimentarea fortelor militare ale Aliantei Nord-Atlantice in Europa de Est constituie rezultatul actiunilor ruse.

Acuzatiile Moscovei, potrivit carora tensiunile sunt amplificate datorita exercitiilor NATO din estul Europei, au fost respinse de Oana Lungescu.

„Aceste acuzaţii sunt neadevărate. Nu au fost transferate niciun moment arme nucleare în estul Europei. Atitudinea NATO este în concordanţă deplină cu Tratatul de neproliferare”, a subliniat purtatorul de cuvant NATO.

„Rusia este cea care a început să utilizeze armele nucleare ca instrument în strategia de intimidare. Rusia a intensificat retorica nucleară şi exerciţiile nucleare. Bombardiere ruse care pot transporta arme atomice efectuează zboruri în apropierea frontierelor Alianţei. De asemenea, Rusia a ameninţat că va instala rachete nucleare în regiunile Kaliningrad şi Crimeea. Aceste activităţi şi această retorică nu contribuie la transparenţă şi la predictibilitate în contextul modificării substanţiale a mediului de securitate din cauza acţiunilor agresive ale Rusiei în Ucraina”, a continuat oficialul NATO.

„NATO este o alianţă defensivă, astfel că, în replică la acţiunile Rusiei, am suplimentat prezenţa militară în partea de est a Alianţei. Această prezenţă este prin rotaţie, este defensivă, proporţională şi în conformitate cu angajamentele noastre internaţionale. NATO îşi va apăra statele membre de orice ameninţare”, a punctat Oana Lungescu.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.