Rusia isi mobilizeaza armata! 38.000 de militari, 41 de nave, 15 submarine si 110 avioane

Rusia isi mobilizeaza armata! 38.000 de militari, 41 de nave, 15 submarine si 110 avioane
martie 16 18:00 2015 Printeaza acest articol

Rusia a inceput sa isi mobilizeze armata si flota pentru o serie de exercitii militare care includ 38.000 de militari, 41 de nave, 15 submarine si 110 avioane si elicoptere. Aceasta mobilizare masiva a fortelor armate a inceput luni in regiune arctica, iar prin intermediul ei va fi testata pregatirea pentru lupta a fortelor militare ruse din cadrul Flotei Nordului, potrivit ministrului rus al Apararii, Serghei Soigu.

„Principala misiune (a exercitiilor) este evaluarea modului in care fortele armate din Flota Nordului isi indeplinesc misiunile in asigurarea securitatii militare a Rusiei in regiunea arctica”, a declarat generalul Soigu, pentru editia electronica Sputnik.

In total, Flota Nordului care a intrat in alerta de la ora 08:00 (07:00 ora Romaniei), include 38.000 de militari, 3.360 piese de echipamemt, 41 de nave, 15 submarine si 110 avioane si elicoptere.

„Noi provocari si amenintari la adresa securitatii militare necesita sporirea capacitatilor militare ale Fortelor armate si o atentie speciala va fi acordata situatiei fortelor comune strategice din Nord”, a continuat Serghei Soigu

Exercitiul pentru care Rusia a mobilizat acest numar extrem de mare de militari si echipamente va avea loc pe uscat, pe mare si in aer si se va intinde pe o perioada de cinci zile, incepand cu data de 16 martie.

Acest eveniment are loc dupa ce, numai saptamana trecuta, Norvegia a inceput cele mai mari exercitii militare din ultimele decenii. Acestea se desfasoara in regiunea Finnmark, in apropierea granitei cu Rusia si implica si presupune implicarea a 5.000 de militari. Mobilizarea va lua sfarsit in data de 18 martie.

Rusia a inceput, de asemenea, exercitiile aeriene in Siberia, simuland strapungerea aparariie aeriene inamice. Aceasta mobilizare va dura o luna, potrivit Districtului Militar Estic.

„In timpul exercitiilor, avioane Su-30SM si Su-25 vor exersa strapungerea apararii aeriene si atacuri comune asupra retelelor de comunicatii in spatele liniilor inamice”, se precizeaza intr-un comunicat. Acest exercitiu implica 2.000 de militari si 30 de aeronave.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.