Salariile demnitarilor vor fi majorate incepand cu 1 august

Salariile demnitarilor vor fi majorate incepand cu 1 august
iulie 09 12:30 2015 Printeaza acest articol

Incepand cu data de 1 August, vor fi majorate indemnizatiile pentru cei mai importanti functionari publici ai statului, a anuntat miercuri premierul interimar, Gabriel Oprea.

Decizia, a fost adoptata de Guvern, printr-o ordonanta si vine ca o completare a Legii de salarizare unitara care ar putea intra in vigoare de la sgarsitul acestui an si care prevede ca salariul minim brut in sistemul bugetar va fi de 1200 de lei iar cel maxim se va incadra la peste 21 000 de lei , de care vor beneficia presedintele Romaniei, prim-ministrul, presedintii celor doua Camere parlamentare, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ministrii si sefii de servicii SPP, SRI, SIE, STS.

Majorarea salariilor demnitarilor este un subiect aflat de ceva timp in discutie, metoda prin care, Guvernul spera sa continue lupta impotriva coruptiei.

„Vreau sa corelez aceasta decizie cu lupta impotriva coruptiei. Romania are deja rezultate solide la acest capitol. A fost taiat apetitul celor care sunt in sistem de a-si completa salariile din bani publici,” a declarat premierul interimar, sustinut de altfel si de Presedintele Klaus Iohannis care s-a declarat multumit de aceasta decizie: „Am inteles ca exista o intentie a Guvernului de a creste salariile ministrilor. Mi se pare o intentie inteleapta si cu bataie lunga. Eu cred ca putem sa incadram aceasta intentie la categoria prevenirea coruptiei. Pana la urma este un lucru destul de evident ca remuneratia unui demnitar trebuie sa reflecte intr-o masura rezonabila pozitia in stat”.

Sursa: evz.ro

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.