Sanitas protestează astăzi la Ministerul Muncii

Sanitas protestează astăzi la Ministerul Muncii
septembrie 20 14:57 2016 Printeaza acest articol

Sanitas protestează astăzi la Ministerul Muncii

200 de sindicaliști protestează în Capitală

Sanitas este cea mai mare federație sindicală din România, și reprezintă interesele personalului medical.

Astăzi, în Capitală, peste 200 de sindicaliști, reprezntanți ai Sanitsa, protestează la Ministerul Muncii. Acest protest este doar un preambul la un alt protest de amploare care va avea loc în curând. Încă de la ora 11:00 sindicaliștii se află în fața Ministerului Muncii, sub genericul O marți a Sanitas. Declarația lor este aceea că așteaptă să fie chemați la discuții cu actualul Ministru.

Sanitas protestează astăzi la Ministerul Muncii

„Așteptăm să fim invitați. Dacă nu, nu! Săptămâna viitoare vom fi la Finanțe, în cealaltă săptămână vom fi la Ministerul Sănătății, după care vom picheta Parlamentul. În această perioadă suntem deschiși la orice fel de discuție care să rezolve punctual problemele colegilor noștri de la Sanitas”, a afirmat Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas.

Se așteaptă un miting de amploare

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunțat săptămâna trecută că sindicaliștii Federației vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

„Începând de astăzi, Consiliul Național a hotărât să începem strângerea de semnături în întreaga țară pentru a putea declanșa conflictul de muncă. Astfel, pe 20 septembrie, vom picheta Ministerul Muncii cu peste 200 de oameni. Pe 27 septembrie vom picheta Ministerul Finanțelor Publice tot cu 200 de oameni. Iar pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sănătății cu peste 200 de oameni”, a spus Leonard Bărăscu.

Potrivit sursei citate, în data de 11 octombrie, membrii Sanitas vor picheta Parlamentul României în speranța că acolo vor găsi o rezolvare a problemelor care nu au putut fi soluționate de Guvern, respectiv de Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.