Scandal la consultările guvernului cu societatea civilă

Scandal la consultările guvernului cu societatea civilă
decembrie 10 17:08 2015 Printeaza acest articol

Scandal la consultările guvernului cu societatea civilă pe tema bugetului pentru 2016. Reprezentanţii unor ONG-uri au părăsit întâlnirea spunând că dezbaterea e o mascaradă, că bugetul este deja aprobat şi că, de fapt, ministrul Finanţelor i-ar fi chemat doar să se cunoască. Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au fost revoltati de faptul ca au fost chemati la consultare publică în conditiile in care proiectul de buget fusese deja aprobat.
Scandal la consultările guvernului cu societatea civilă
În timpul dezbaterilor s-a cerut chiar demisia Ancai Dragu, ministrul de Finanțe, după ce aceasta a lasat de înțeles ca romanii se plâng de salariul minim, în conditiile in care indienii sau brazilienii lucrează și pentru doi lei o lună întreagă. Ministrul delegat pentru consultarea publica si-a cerut scuze si a spus ca isi asuma toata vina pentru organizarea dezbaterii. Au fost şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care au salutat dezbaterile pe proiectul de buget. FACIAS a salutat initiativa guvernuloui Ciolos de a lua in considerare pararea societatii civile pentru bugetul pe 2016, cat si infiintarea unui minister, care sa se ocupe de dezbaterile publice.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.