Scandal urias in India! 600 de elevi au fost exmatriculati pentru ca au copiat cu ajutorul parintilor!

Scandal urias in India! 600 de elevi au fost exmatriculati pentru ca au copiat cu ajutorul parintilor!
martie 20 16:39 2015 Printeaza acest articol

Un numar de aproximativ 600 de elevi de liceu din Bihar, stat din estul Indiei, au fost exmatriculati. Potrivit declaratiilor autoritatilor, aceasta masura a fost luata dupa ce elevii au reusit sa copieze la un examen cu ajutorul parintilor, care s-au catarat pe zidurile scolii pentru a le procura copiilor fituici.

Acest incident a ajuns in atentia intregii tari si chiar la nivel mondial, dupa ce televiziunea indiana a prezentat imagini in care parintii si prietenii elevilor sut surprinsi punandu-si viata in pericol pentru a-I ajuta pe elevii examinati sa copieze.

Aceste examene sunt foarte importante in India. Peste 1,4 milioane de elevi participa la teste, in aproximativ 1.200 de licee din statul Bihar. Presiunile la car sunt supusi copiii sunt uriase, deoarece de aceste tastari depinde viitorul lor. Cei care nu promoveaza examenul nu mai au dreptul sa isi continue studiile liceale.

Numerosi profesori si oficiali din invatamant care se aflau la examen pentru a-i supraveghea pe elevi, au descoperit un numar recod de studenti care au introdus ilegal in salile de testare carti si fituici.

„Este practic imposibil sa fie examinati fara cooperarea parintilor”, a declarat P.K. Shahi, ministrul Educatiei din Bihar.

Acesta a spus ca, totusi, este imposibil sa fie supravegheati si cei aproximativ sase milioane de parinti si alti apropiati care insotesc elevii la centrele de evaluare.

Autoritatile statale au luat masuri si au postat agenti de politie la toate scolile unde se desfasoara examinarile, “dar nu putem folosi forta pentru a-i indeparta pe parinti”, sustine ministrul.

La nivelul statului Sriniwas Tiwari, studentii prinsi copiind risca sa le fie luat dreptul de a repeta examenul timp de trei ani, o amenda sau chiar inchisoare, potrivit secretarului Comisiei de examinare. Desi aceasta practica este deosebit de extinsa in regiunea Bihar, nu exista inca informatii despre vreo persoana care sa fi fost incarcerata pentru savarsirea acestei infractiuni.

 

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.