Se rupe coaliția de guvernământ?

Se rupe coaliția de guvernământ?
noiembrie 04 14:56 2015 Printeaza acest articol

Astăzi, Premierul Victor Ponta și-a anunțat demisia, în jurul orei 10:30, printr-un comunicat oficial, la Palatul Victoria, în urma manifestațiilor de marți seara din Piața Victoriei, când peste 30.000 de oameni și-au manifestat nemulțumirea față de gestionarea crizei tragediei din Clubul Colectiv, cerând demisiile Premierului, Ministrului Afacerilor Interne și a Primarului din Sectorul 4.

pontaReacțiile din partea oamenilor politici nu s-au lăsat prea mult așteptate, atât din partea celor din coaliția de guvernământ, cât și din partea opoziției parlamentare. PNL, prin reprezentații ei, au afirmat astăzi ca planul lor este acela de a avea alegeri anticipate, și că acesta este programul pe termen scurt, program pe care îl și prezintă, în cursul zilei de astăzi, Președintelui Johannis, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, pe marginea celor întâmplate în această dimineață.
Se rupe coaliția de guvernământ?
Pe de altă parte reacțiile celor din UNPR, parte din coaliția de guvernământ, este oarecum surprinzătoare, deoarece, pe surse, se zvonește că UNPR și, implicit, Gabriel Oprea nu mai vor să facă parte din nici un guvern, în parteneriat cu PSD. Surse din PSD spun că partidul exclude din start orice variantă cu UNPR privind formarea noului guvern. Mai ales că două voci importante din partid și-au exprimat nemulțumirea legată de modul în care Gabriel Oprea a decis să gestioneze situația din ultimele zile.

UNPR a emis astăzi un comunicat de presă, după anunțul demisiei lui Victor Ponta:
„UNPR a luat act de nemulțumirile exprimate de cei care au protestat în seara zilei de ieri în București și în alte orașe din țară. Președintele UNPR este în complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului. De altfel, această decizie a fost luată împreună de domnul Victor Ponta și domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, în seara zilei de 3 noiembrie. UNPR își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția, orice soluție politică care asigură stabilitate României.”

Tot astăzi, reprezentanții UDMR au anunțat oficial că ei nu mai susțin sub nici o formă actuala coaliție de guvernare și nici un posibil nou Guvern creat de aceasta.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.