Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar
septembrie 06 23:46 2016 Printeaza acest articol

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar

Sebastian Ghiță și Victor Ponta sub control judiciar

Sebastian Ghiță și Victor Ponta sub control judiciar începând de astăzi. Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus controlul judiciar pe o durată de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță. Acesta este acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar

Potrivit unui comunicat al DNA, în același dosar este urmărit penal sub control judiciar și fostul premier Victor Ponta. Acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani/ Bunuri sau alte foloase necuvenite. Ccomplicitate la infracțiunea de spălare de bani. Procurorii spun că Ponta și-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat. Într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida.

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar

S-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice. Organizație care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi. Astfel, Sebastian Ghiță a fost confirmat de către Victor Ponta, drept candidat într-un colegiu din județul Prahova, după primirea celor 220.00 de euro.

DNA notează că, în urma alegerilor, Ghiță a dobândit calitatea de deputat.

Cei doi inculpați au fost puși sub control judiciar. Au  interdicția de a părăsi țara fără încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent. Interdicția de a se apropia și comunica cu anumite persoane. Și de a face declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei. Aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza. La celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în dosar.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.