Și în România pirateria se pedepsește!

Și în România pirateria se pedepsește!
octombrie 12 14:00 2015 Printeaza acest articol

Și în România pirateria se pedepsește !

Dacă până acum câțiva ani, puteam să vedem filme, seriale, sau să achiziționăm gratis tot felul de lucruri de pe net, fără a avea grijă că ne bate cineva la ușă, din păcate și la noi, în România, lucrurile s-au schimbat, odată cu aderarea la Uniunea Europeană.
La fel au pățit și patru persoane, din București, care au fost reținute de poliție, luni dimineața, pentru infracțiuni în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală și spălare de bani. Conform surselor juridice prejudiciul se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro, bani ce au ajuns, prin diferite firme fantoma de pe teritoriul țării, și prin off-shore-uri, în buzunarele celor patru inculpați.

„În perioada 2013 – 2015, cei patru suspecţi, Alin Rotaru, Iuliana Rotaru, Claudiu Rotaru şi Gheorghe Rain, au creat mai multe pagini de internet, prin intermediul cărora au pus la dispoziţia publicului şi au retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricţionat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor.”

.. așa sună comunicatul de presă, dat publicității, de către Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.