Simona Halep are o problema inca din juniorat! “Din pacate, parintii nu m-au ascultat!”

Simona Halep are o problema inca din juniorat! “Din pacate, parintii nu m-au ascultat!”
mai 18 14:00 2015 Printeaza acest articol

Fostul antrenor al Simonei Halep, Nicusor Ene, a dezvaluit detalii despre probleele cu care se confrunta locul 3 WTA. Acesta spune ca sportiva apeleaza de ceva timp la un psiholog care nu face parte din echipa ei oficiala, desi acesta ar fi cel mai indicat lucru.

Simona Halep a declarat de multe ori ca isi doreste nespus de mult sa castige un titlu de Grand Slam, insa nu reuseste sa isi depaseasca blocajele emotionale in momentele critice ale partidelor disputate in acest an. Fostul sau tehnician a vorbit despre situatia Simonei si a precizat faptul ca tenismena avea aceste blocaje inca din junorat, insa parintii nu i-au ascultat sfatul de a cauta consiliere pentru fiica lor.

„Din câte ştiu, vorbeşte de ceva vreme cu un psiholog, dar numai la telefon sau atunci când vine în ţară. Nu este de ajuns, ar trebui să îl ia cu ea în turnee. Una e să vorbeşti la telefon şi altceva e consilierea faţă în faţă. Pentru mine nu este o noutate că Simona nu face faţă presiunii, este o problemă pe care o are de când era la juniori. Îmi amintesc că atunci când mergeam cu ea la campionatele naţionale şi ajungea în fazele superioare se crispa din cauza presiunii mai mari, însă totul era bine când spunea că joacă de plăcere. Le-am recomandat părinţilor ei să o ducă din când în când la un specialist pentru câteva şedinţe, dar din păcate nu m-au ascultat. Acum este clar că are nevoie de un psiholog care să o simtă, să o vadă cu o oră înaintea unui meci şi să-i dea sfaturile necesare”, a declarat Nicusor Ene.

Simona Halep a fost eliminata din turneul de categorie Premier 5 de la Roma, dupa ce in semifinale a fost invinsa de Carla Suarez Navarro. Dupa ce a obtinut victorie in primul set, Simona s-a blocat, s-a enervat si a rupt o racheta de tenis si apoi a pierdut meciul cu 6-2, 3-6, 5-7.

Campioana noastra se pregateste deja pentru Roland Garros, marele turneu programat pentru 24 mai – 7 iunie.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.