Sky News sub lupa procurorilor DIICOT

Sky News sub lupa procurorilor DIICOT
august 17 23:00 2016 Printeaza acest articol

Sky News sub lupa procurorilor DIICOT

Sky News a realizat reportajul despre un presupus trafic de arme din România.

Procurorii DIICOT vor solicita, prin intermediul unei comisii rogatorii, audierea jurnaliștilor de la postul de televiziune britanic. Actele vor fi transmise autorităților britanice în această săptămână. Urmând ca cel mai probabil audierea să se facă în Marea Britanie. Dosarul Sky News îi include pe cei trei membri ai echipei postului tv. Urmăriți penal pentru comunicare de informații false.

Sky News sub lupa procurorilor DIICOT

Trei membri ai echipei de la postul de televiziune Sky News au fost puși sub urmărire penală de procurorii DIICOT. Pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false. Potrivit motivării arestării preventive a celor trei cetățeni români care au apărut în materialul jurnalistic. Extinderea și începerea urmăririi penale față de cei trei a fost dispusă de procurorii DIICOT pe data de 11 august.

Potrivit instanței, derularea unor astfel de acțiuni pe teritoriul României ar putea afecta securitatea națională. Prin inducerea în eroare a autorităților europene și a populației cu privire la capacitatea autorităților române de a gestiona contrabanda cu armament provenit din zone de conflict. Și de a aproviziona cu armament de război grupări teroriste din vestul Europei sau alte zone de conflict.

Sky News sub lupa procurorilor DIICOT

Cei trei bărbați români care apar în reportajul realizat de Sky News au fost arestați preventiv pe 12 august, în urma deciziei Curții de Apel București. Procurorii DIICOT îi reținuseră anterior pe Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false. Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar între jurnaliștii britanici și presupușii traficanți de arme. Iar Attila Csaba Pantics și Levente Pantics apar în materialul Sky News, în care descriu, având fețele acoperite, și manipulează armele de foc oferite spre vânzare.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.