Soc in lumea tenisului! Dupa 16 ani de evolutie sub tricolor, s-a alaturat echipei SUA!

Soc in lumea tenisului! Dupa 16 ani de evolutie sub tricolor, s-a alaturat echipei SUA!
aprilie 17 13:44 2015 Printeaza acest articol

Jucatoare de tenis de origine romana, Edina Gallovits, a plecat, dupa 16 ani de evolutie sub tricolor, la echipa SUA. Sportiva (locul 298 WTA), fostul loc 54 mondial, s-a alaturat echipei Statelor Unite ale Americii si va juca in circuitul de tenis profesionist sub alte culori decat cele ale tarii sale.

Aceasta a postat recent o fotografie pe contul personal de pe o retea de socializare, in care este prezent drapelul SUA, atasand mesajul: „Am devenit cetăţean american! Mândră să fac parte din #TeamUSA”. Jucatoarea in varsta de 30 ani va participa la turneul Roland Garros, peste o luna si jumatate,  ca membru al echipei ce reprezinta SUA, potrivit site-ului oficial al competitiei.

Soc in lumea tenisului! Dupa 16 ani de evolutie sub tricolor, s-a alaturat echipei SUA! 1

Originara din Timisoara, Edina Gallovits s-a stabilit in Atlanta, SUA, la varsta de 13 ani. In anul 2010, sportiva s-a casatorit cu americanul Bryce Hall, antrenorul si managerul ei. Pe parcursul carierei sale in teni a strans 1.242.977 de dolari din premii, castigand trei turnee WTA, toate la proba de dublu. Primul premiu WTA a fost castigat in anul 2010, la competitia din Bogota (Columbia), alaturi de Gisele Dulko (Argentina). Tot in anul 2010, impreuna cu Sania Mirza (India), romanca si-a adjudecat premiul turneului de la Guangzhou (China). In anul 2011, Gallovits a castigat turneul din Bogota (Columbia), alaturi de jucatoarea spaniola Anabel Medina. In proba de simplu la turneele de Grand Slam, cele mai bune rezultate obtinute de Edina Gallovits sunt reprezentate de tururile doi, in care a ajuns in toate cele patru competitii.

Soc in lumea tenisului! Dupa 16 ani de evolutie sub tricolor, s-a alaturat echipei SUA!

In luna noiembrie a anului 2014, Edina Gallovits a revenit in circuit, recuperata dupa o accidentare severa care a pus distanta intre sportiva si teren pentru doi ani. Dupa aceasta revenire, jucatoarea a reusit sa avanseze 200 de locuri in clasamentul mondial, deci recupererarea sa pare sa fie completa, iar tenisul sau pare sa fi evoluat.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.