Solar Impulse 2 a mers în jurul lumii

Solar Impulse 2 a mers în jurul lumii
iulie 26 09:49 2016 Printeaza acest articol

Solar Impulse 2 a mers în jurul lumii

Solar Impulse 2 a încheiat cu succes un istoric înconjur al lumii.

Solar Impulse 2 (SI2) a aterizat marți la Abu Dhabi. Acest avion este capabil să zboare zi și noapte doar cu energie solară. Avionul a finalizat un înconjur al lumii fără precedent, relatează AFP. Solar Impulse 2 a aterizat în siguranță la ora 04:05 (00:05 GMT) pe Aeroportul Al-Batten, din apropierea capitalei Emiratelor Arabe Unite.

Solar Impulse 2 a mers în jurul lumii

De aici a plecat la 9 martie 2015 într-un periplu de peste 42.000 de kilometri. În care a traversat patru continente fără nicio picătură de carburant. Pilotat de elvețianul Bertrand Piccard, avionul, care a decolat duminică din Cairo. A parcurs o distanță de 2.763 de kilometri într-un interval de peste 48 de ore. A fost a 17-a și ultimă etapă a călătoriei sale. Călătorie destinată promovării energiei din surse regenerabile.

„Viitorul este curat”, a declarat pilotul, aplaudat și ovaționat pe pista de aterizare. Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, și-a exprimat „admirația profundă” pentru acest experiment.

Solar Impulse 2 a mers în jurul lumii

„Este o zi istorică, nu doar pentru dumneavoastră, ci și pentru umanitate”, a adăugat Ban Ki-moon cu privire la Piccard.

Cântărind 1,5 tone, dar la fel de lat ca un Boeing 747, Solar Impulse 2 a zburat cu o viteză medie de circa 80 de kilometri pe oră. Cu ajutorul bateriilor care înmagazinează energia solară captată de circa 17.000 de celule fotovoltaice, plasate pe aripile sale.

Plecat din Abu Dhabi, avionul a aterizat succesiv în Muscat (Oman), Ahmedabad și Varanasi (India). Apoi în Mandalay (Myanmar), Chongqing și Nanjing (China), Nagoya (Japonia). Și Hawaii (Statele Unite ). A făcut o escală tehnică neprogramată de mai multe luni înainte de a traversa America de Nord.

 

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.