Sorin Oprescu eliberat din închisoare. Acasă în arest la domiciliu.

Sorin Oprescu eliberat din închisoare. Acasă în arest la domiciliu.
octombrie 29 17:55 2015 Printeaza acest articol

Primarul suspendat al Capitalei va fi eliberat din Arestul Capitalei şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive, edilul având interdicţie să ia legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul în care este acuzat de corupţie.

Avocaţii lui Sorin Oprescu spun că vor cere aviz, după înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pentru internarea edilului la Spitalul de Pneumoftiologie „Marius Nasta” din Capitală, unde să fie supus unor investigaţii.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, joi, că în decizia de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, instanţa a avut în vedere momentul procesual, actele de urmărire penală care se efectuează în prezent, şi care nu-l vizează pe Oprescu, acuzaţiile care îi sunt aduse şi starea de sănătate.

Când a fost întrebat cum comentează decizia instanţei potrivit căreia Sorin Oprescu trebuie să poarte un „sistem electronic de supraveghere”, în condiţiile în care aceste dispozitive lipsesc din dotarea poliţiei, avocatul a spus că edilul nu va încălca în niciun fel obligaţiile stabilite de judecători, arătând că va fi supravegheat de poliţişti la fel ca în toate celelalte cazuri în care s-au dispus o astfel de măsură.

„Ceea ce se menţionează în decizie este ceea ce se menţioneaază în fiecare decizie de luare a măsurii arestului la domiciliu. Faptul că statul, în speţă poliţia, nu are această brăţară nu este o problemă, un impediment în respectarea obligaţiilor (…)Cu privire la această brăţară, cei de la poliţie vor face un referat că nu au în dotare această brăţară şi îl vor supraveghea aşa cum îi supraveghează şi pe alţi inculpaţi ce au primit arest la domiciliu”

Sorin Oprescu a declarat, la ieşirea din Arestul Capitalei, că vrea să se îngrijească de sănătate, iar primul lucru pe care îl va face când va ajunge acasă va fi să îşi administreze insulină, edilul spunând că le mulţumeşte celor care l-au susţinut şi că nu-i va dezamăgi.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.