Spania, dreapta câștigă alegerile legislative

Spania, dreapta câștigă alegerile legislative
iunie 27 09:00 2016 Printeaza acest articol

Spania, dreapta câștigă alegerile legislative

Conservatorii la putere în Spania au câștigat alegerile legislative duminică, cu 32,7% din voturi, o cifră în creștere comparativ cu cea de la precedentul scrutin din decembrie, înaintea Partidului socialist, potrivit rezultatelor oficiale după numărarea a 90% din buletinele de vot, notează AFP.

Partidul Popular al șefului guvernului Mariano Rajoy, din Spania iese întărit din acest scrutin organizat după șase luni de blocaj politic. El obține 13 locuri în plus față de scrutinul precedent. Spaniolii, chemați la urne la trei zile după Brexit, au menținut stânga radicală, adunată în cadrul coaliției Unidos Podemos, pe locul al treilea, cu 71 de locuri din 350 în parlament, potrivit rezultatelor aproape definitive.Spania, dreapta câștigă alegerile legislative

Partidul Popular (PP) al șefului guvernului conservator Mariano Rajoy a câștigat duminică alegerile parlamentare din Spania. Asta în fața Partidului socialist și coaliției stângii radicale Unidos Podemos. Acesta din urmă rămâne a treia forță, potrivit rezultatelor oficiale parțiale. După numărarea a mai mult de 60% din voturi. Cconservatorii câștigă alegerile cu 31,7% din sufragii și 135 de locuri în parlament din cele 350. Dacă acest rezultat este confirmat, ei ar obține zece locuri în plus față de ultimele alegeri.Spania, dreapta câștigă alegerile legislative

Pe locul doi s-a plasat Partidul socialist (PSOE), cu 90 de locuri și circa 23,65% din voturi. Coaliția stângii radicale Unidos Podemos, care a fost anunțată pe locul doi de un exit-poll la 20.00 (18.00 GMT). Se plasează a treia, cu 71 de locuri. Aceste alegeri au loc la doar șase luni de la ultimul scrutin. Alegeri care au condus la un parlament fragmentat între patru mari forțe politice.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.