Tara arde si baba se piaptana! Dar cui ii pasa? Parlamentarii tot si-au votat pensiile speciale

Tara arde si baba se piaptana! Dar cui ii pasa? Parlamentarii tot si-au votat pensiile speciale
iunie 16 14:33 2015 Printeaza acest articol

Proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor a ajuns astazi in Parlament unde a si fost aprobat.

Chiar daca la inceputul sedintei liderul PNL, Ludovic Orban, a solicitat ca proiectul sa fie trimis inapoi la comisiile de specialitate pentru a fi reanalizat, colegii acestuia din Parlament nu au fost de acord cu solicitarea si s-au opus cu un numar impresionant de 289 de voturi.

Asadar, sedinta a continuat. Parlamentarii au luat pe rand cuvantul, pentru a-si sustine punctul de vedere, atragand dupa caz, apaluze la scena deschisa, ori antipatia colegilor din Plen.

Deputatii PNL si-au exprimat dezacordul pentru aceasta lege, oferind motivatii realiste si concludente, insa pentru minoritati, dar si pentru colegii de la PSD nimic nu a fost convingator.

Este laudabila totusi interventia lui Ludovic Orban care a pus problema extrem de radical: „Va marturisesc ca inca nu imi vine sa cred ca in Parlament dezbatem un astfel de proiect de lege. In momentul in care ati candidat nu le-ati spus cetatenilor de majorarea pensiilor parlamentarilor. In momentul in care ati candidat stiati foarte bine care este legislatia. Am inteles ca e nevoie de un Parlament puternic. Klaus Iohannis a sustinut acest deziderat. Dar poate fi puternic un Parlament care nu mai are increderea cetatenilor? Votand astfel de proiecte veti duce Parlamentul la o cota mai joasa decat oricare alta institutie. Poate fi un Parlament puternic acela care voteaza pe banda rulanta OUG a Guvernului? (…) Peste 90% din pensionari beneficiaza de bani in urma contributivitatii. Va rog, mergeti colegii si intrebati cetatenii daca sunt de acord. Va garantez ca 90%, daca nu mai mult, nu sunt de acord.”

Pozitia lui Orban a ramas pana la final fara ecou, iar plenul celor 2 camere a aprobat cu un cumul ce 303 pentru, 127 impotriva si 2 abtineri, legea privind pensiile speciale.

Pe principiul „Daca nu noi, atunci cine si daca nu acum, atunci cand?”

Adevarul este ca nu se stie cand s-ar mai fi ivit o asemenea oportunitate, mai ales ca streangul atarna greu deasupra lui Ponta.

Sursa:Evenimentul zilei

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.