Tăriceanu dorit ca și plecat din fruntea Senatului

Tăriceanu dorit ca și plecat din fruntea Senatului
martie 29 14:58 2016 Printeaza acest articol

Tăriceanu dorit ca și plecat din fruntea Senatului! PNL şi UNPR vor demara procedura de revocare a lui Tăriceanu din fruntea Senatului. PNL iniţiază un demers cu UNPR pentru a-l schimba pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, afirmând că liderul de grup a fost mandatat să strângă semnăturile necesare.Tăriceanu dorit ca și plecat din fruntea Senatului

„Este un demers de bun simţ pe care PNL îl demarează încă de această săptămână. Trebuie strâns un anumit număr de semnături. Liderul de grup a fost deja mandatat să strângă semnăturile necesare. Nu îndeplineşte nici pe departe standardele pe care ar trebui să le îndeplinească un preşedinte al Senatului. Cei care au expus în spaţiul public dorinţa de a se ralia acestui demers sunt cei de la UNPR. Am mai discutat informal cu unii, alţii din acest partid care şi-a schimbat conducerea şi pare a încerca o nouă cale cel puţin la capitolul imagine”.

a mai afirmat copreşedintele PNL.

Potrivit articolului 30 din Regulamentul Senatului, revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puţin una dintre următoarele împrejurări:

a) încalcă prevederile Constituţiei;
b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. De asemenea, revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

Propunerea de revocare se face în scris, sub semnătura iniţiatorilor, o singură dată într-o sesiune. Aceasta se depune la Biroul permanent care analizează, în prima sa şedinţă, îndeplinirea condiţiilor regulamentare şi decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.