Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, la DNA

Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, la DNA
octombrie 17 16:48 2016 Printeaza acest articol

Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, la DNA

S-a luat măsura controlului judiciar față de acesta

Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, a avut parte de o mare surpriză astăzi, din partea DNA-ului.

S-a luat măsura controlului judiciar în ceea ce-l privește pe prelatul Bisericii Ortodoxe. Acum este cercetat pentru luare de mită și alte două infracțiuni. Arhiepiscopul Tomisului nu mai are voie nici să fie factor de decizie în ceea ce privesc accesările de fonduri publice sau europene. Conform dosarului, prelatul este acuzat de luare de mită, de folosirea și prezentarea cu rea-credință a documentelor. De declarații false ce implică accesul la fonduri europene. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, s-a prezentat luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție Constanța.Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, la DNA

”În perioada 2010 — 2016, Teodosie Petrescu și ceilalți inculpați au folosit și prezentat declarații false în relația cu APIA în scopul de a primi fonduri europene.”

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Teodosie Petrescu, trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală. La judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat. Să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinței. Să se prezinte la organul de poliție conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat. Să nu desfășoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul BOR, Patriarhiei Române, Arhiepiscopiei Tomisului. Nici direct, nici prin interpuși, să nu se apropie de ceilalți suspecți/inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.