Theresa May noul Prim-Ministru britanic

Theresa May noul Prim-Ministru britanic
iulie 11 19:47 2016 Printeaza acest articol

Theresa May noul Prim-Ministru britanic

David Cameron demisionează miercuri

Theresa May a rămas singura candidată la funcţia de prim-ministru.

Demisia lui David Cameron este grăbită de ultimele evenimente din Partidul Conservator. Pe 24 iunie David Cameron anunţase că va demisiona, cel mai probabil, în octombrie. Termenul a fost devansat cu aproape o lună. Data de 9 septembrie a fost stabilită ca data la care va fi desemnat noul lider al Partidului Conservator, cel care va prelua și funcția de prim-ministru.Theresa May noul Prim-Ministru britanicSituaţia s-a precipitat în weekend. Andrea Leadsom declarase că unul dintre avantajele sale politice este faptul că este mamă. Astăzi, ea a anunțat că se retrage din competiția electorală internă. Actualul ministru de Interne Theresa May a rămas singura candidată. David Cameron a spus că îi va prezenta reginei Elisabeta a II-a demisia sa miercuri dimineaţă. Theresa May va prelua, miercuri seară, funcţia de premier al Marii Britanii. Va fi prima femeie care ocupă acest post în ultimii 25 de ani şi a doua din istorie, după Margaret Thacher.Theresa May noul Prim-Ministru britanic

„Nu va exista nicio încercare de a rămâne în interiorul Uniunii Europene. Nicio tentativă de a reveni pe ușa din spate. Brexit înseamnă Brexit și vom face din el un succes. În săptămânile următoare voi stabili cum să trecem economia prin această perioadă de incertitudine. Să creăm locuri de muncă mai bine plătite. Să negociem cele mai bune condiții pentru plecarea Marii Britanii din UE. Și să ne construim un rol nou în lume. Votul pentru Brexit a fost un mesaj ce cheamă la un control al liberei circulații a persoanelor. Situația nu poate continua ca astăzi”, a declarat Theresa May, astăzi, la un miting electoral.

Theresa May este sigură că, sub conducerea sa, partidul „se va pune în slujba oamenilor care muncesc. Și se va asigura că economia funcționează cu adevărat pentru toți. În vârstă de 60 de ani, Theresa May este unica fiică a unui vicar al Bisericii Anglicane. Este absolventă de Geografie a Universităţii Oxford. Înainte de a intra în viaţa politică a fost consultant financiar la Banca Angliei. Este căsătorită de 36 de ani, nu are copii.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.