Traficanții de persoane sub lupa procurorilor

Traficanții de persoane sub lupa procurorilor
iulie 13 11:53 2016 Printeaza acest articol

Traficanții de persoane sub lupa procurorilor

Traficanții de persoane au zilele înumărate 40 de percheziţii au loc la această oră într-o localitate din Argeş. Este vizată o reţea care se ocupa cu trafic de persoane, printre care şi minori. O parte dintre victime erau răpite de pe stradă, din locuri publice. Procurorii vorbesc despre metode de tortură. Suspecţii apelau la asta pentru a ţine minorii într-o fermă din judeţul Argeş. Copiii erau ţinuţi în lanţuri, încuiaţi pe timpul nopţii. Ei erau obligaţi să muncească pentru suspecţi în gospodărie sau să cerşească. Cel puţin cinci persoane au fost găsite în timpul percheziţiilor din Argeş. Vor fi duse şi ele la audieri, la sediul DIICOT Piteşti.Traficanții de persoane sub lupa procurorilor

Din primele informații primite de la anchetatorii se pare că persoanele care făceau parte din aceast grup infracțional organizat au racolat peste 40 de persoane minore și majore pe care le-au obligat să muncească pentru suspecți în gospodărie, dar și pentru tăierea ilegală de lemne, și de asemenea i-au obligat să cerșească. Traficanții ar fi recrutat inclusiv între care copii, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice sau cu situaţii materiale precare, pe care le-ar fi obligat să cerşească sau să facă diverse activităţi gospodăreşti în locuinţele suspecţilor. Aceștia erau bătuți cu pumnii, cu picioarele sau cu biciul. În unele cazuri, victimele erau răpite de lângă biserici sau gări sau chiar din locuinţele lor, potrivit News.ro.

„În unele cazuri victimele erau răpite din locuri publice. Sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor. Aceştia prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi.îÎ gospodăriile suspecţilor cât şi în proximitatea localităţii. Săture în curte, să spele rufe. Să îngrijească animale domestice. Să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii. Să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării ”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Detaliile acestui caz sunt șocante. Procurorii descriu chiar și metodele de tortură la care suspecții apelau pentru a reuși să țină acești minori sechestarți. Ccopiii erau ținuți în lanțuri, încuiați pe timpul nopții, bătuți și udați cu apă rece. Perchezițiile sunt în plină desfășurare. Urmează să fie duse la audieri 40 de persoane. O parte dintre victime erau răpite de pe stradă, din locuri publice. Rețeaua era una destul de extinsă și funcționa din 2008. Prioadă în care au răpit și forțat mai multe persoane minore să lucreze munci fizice grele și să meargă la cerșit în diverse orașe mai mari din țară.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.