Traian Basescu a fost citat la sediul Parchetului. Marti va da lamuriri cu privire la acuzatia de santaj!

Traian Basescu a fost citat la sediul Parchetului. Marti va da lamuriri cu privire la acuzatia de santaj!
martie 23 16:30 2015 Printeaza acest articol

Fostul presedinte Traian Basescu va trebui sa se prezinte marti la sediul Parchetului instantei supreme, dupa ce a fost citat de procurori pentru a da lamuriri in dosarul in care este suspectat de santaj la adresa senatoarei Gabriela Firea.

Basescu urmeaza sa se prezinte marti la ora 14.30 la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Avocatul care il reprezinta pe fostul def de stat a fost luni la Parchet pentru consultari in ceea ce priveste dosarul in care Traian Basescu este mentionat in calitate de suspect.

Traian Basescu a fost solicitat si in cursul saptamanii trecute la Parchetul instantei supreme, unde a stat in jur de 20 de minute. La parasirea institutiei, fostul presedinte nu a dosrit sa de declaratii referitoare la discutiile cu procurorii si nici daca a fost pus sub urmarire penala in dosarul de santaj.

Parchetul instantei supreme a anuntat oficial ca fostul sef de stat Traian Basescu s-a prezentat in fata procurorilor pentru a fi instiintat ca este urmarit penal pentru santajul senatorului PSD Gabriela Firea. Avocatii apararii au solicitat un termen pentru consultarea dosarului intocmit de partea acuzatoare.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus printr-o ordonanta, in 11 martie, continuarea urmaririi penale fata de Traian Basescu pentru infractiunea de santaj, ca urmare a plangerii formulate de senatorul Gabriela Firea.

In data de 30 decembrie, anchetatorii au redeschis dosarul in care Firea il acuza pe Traian Basecsu de santaj, deoarece imunitatea ii fusese ridicata fostului sef de stat. Cercatarile in acest dora, inceput pe 18 aprilie 2014, fusesera suspendate de procurori pana la incheierea mandatului prezidential al lui Basescu.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.