Traian Basescu: “Uneori, a fi campion inseamna sa pierzi. Am pierdut multe etape, dar niciodata un campionat!”

Traian Basescu: “Uneori, a fi campion inseamna sa pierzi. Am pierdut multe etape, dar niciodata un campionat!”
mai 05 17:07 2015 Printeaza acest articol

Fostul presedinte Traian Basescu i-a transmis un mesaj de incurajare Simonei Halep, dupa ce sportiva noastra a fost eliminata in primul tur la Madrid. Acesta a scris pe pagina de socializare un mesaj in care ii ia apararea tenismenei in urma reactiilor starnite de infrangerea ei din Spania.

Basescu subliniaza faptul ca nu este important sa castige fiecare meci, ci este important sa castige campionatul, sfat adaptat de la celebra zicala “Am pierdut o lupta, dar nu si razboiul”. Fostul sef de stat a mentionat ca “de fapt, la Madrid nu s-a intamplat nimic”.

„Mă uit cu milă la toţi palavragiii care, după eliminarea Simonei Halep de la Madrid, titrează: eşec sau dezastru sau şocant. Vreau să ştii că ei sunt oameni care în viaţă nu au fost obişnuiţi să câştige o competiţie. Ei nu ştiu că, uneori, a fi campion înseamnă să pierzi, pentru simplul motiv că toţi te vor înfrânt şi luptă cu îndârjire pentru asta. Un om normal nu poate fi motivat să fie tot timpul îndârjit. Uneori, sufletul lui, corpul lui, creierul lui refuză îndârjirea”, a postat Traian Basescu pe pagina sa de Facebook, mesajul fiind intitulat “Pentru Simona”.

 „Nu este important să câştigi de fiecare dată. Important este ca, la sfârşit, să câştigi campionatul. De fapt, la Madrid nu s-a întâmplat nimic. Îţi spune unul care a pierdut multe etape, dar niciodată un campionat”, i-a mai transmis Traian Basescu Simonei Halep.

Mesajul de pe contul de Facebook al fostului presedinte a fost incheiat: „Cu dragoste pentru tinereţea şi loialitatea ta faţă de competiţie”.

Tenismena de origine romana ocupa in acest moment locul 2 WTA. Aceasta a fost finalista in editia precedenta la Madrid Open, iar anul acesta a fost invinsa de sportiva franceza Alize Cornet, locul 28 mondial, cu scorul de 7-6 (6), 6-3, in prima mansa a turneului, disputata duminica. Madrid Open este un turneu de categorie Premier Mandatory si se joaca in capitala Spaniei.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.