Traian Berbeceanu a fost achitat

Traian Berbeceanu a fost achitat
iunie 30 15:59 2016 Printeaza acest articol

Traian Berbeceanu a fost achitat

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba a fost achitat. Fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, a fost condamnat. În același dosar, la șapte ani de închisoare cu executare. Un fost procuror și un fost coleg al lui Berbeceanu au fost de asemenea condamnați. Ei trebuie să-i plătească acum lui Berbeceanu 100.000 de lei. Sumă ce reprezintă diferența de salariu. Și 100.000 de euro daune morale. Decizia poate fi contestată.Traian Berbeceanu a fost achitat

Fostul șef al polițiștilor de la Crimă Organizată din Alba Iulia, Berbeceanu, a fost acuzat de procurorii DIICOT Alba că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 3,5 milioane de lei. O altă acuzație a fost că că ar fi luat mită de la infractori o maşină de 20.000 de euro. Traian Berbeceanu a spus tot timpul că este nevinovat și că probele împotriva lui au fost fabricate. În octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut şi arestat, timp de 33 de zile. Ulterior, o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a scos la iveală faptul că probele DIICOT, din dosarul de acuzare a lui Traian Berbeceanu, fuseseră fabricate de procurori. Traian Berbeceanu a cerut și audierea fostului șef al Poliției Române, Petre Tobă, în prezent ministru de Interne, pentru a vorbi despre plângerile repetate pe care le-a depus pe numele celor doi procurori de la Alba judecaţi pentru că i-ar fi fabricat dosarul. Cele două dosare, cel în care Berbeceanu este acuzat și cel în care acuză fosta conducere a DIICOT, au fost comasate la Înalta Curte.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.