Transportatorii discută cu asiguratorii și cu reprezentanți ai Executivului

Transportatorii discută  cu asiguratorii și cu reprezentanți ai Executivului
decembrie 17 13:24 2015 Printeaza acest articol

(Transportatorii discută  cu asiguratorii și cu reprezentanți ai Executivului) Reprezentanţii protestatarilor spun că, doar în ultima jumătate de an, asigurările pe care le plătesc firmele de transport au s-au majorat cu 400%.Un amplu protest al transportatorilor faţă de scumpirea poliţelor RCA are loc astăzi în Piaţa Victoriei. O altă nemulțumire este taxa pe muzica din taxiuri sau autocare. La manifestaţie este anunţată prezenţa a 7.000 de maşini. Protestul transportatorilor va bloca circulaţia în nordul şi centrul Capitalei pentru o mare parte din zi. Zece reprezentanți au intrat în Guvern pentru discuții. Ei au cerut de pe tribuna instalată în piață ca Dacian Cioloș să vină de la Bruxelles pentru negocieri. Câteva sute de mașini sunt parcate în Piața Victoriei, iar alte câteva sute sunt pe Bulevardul Kiseleff, între Casa Presei şi Piaţa Victoriei. Aproape toate străzile din jurul Guvernului sunt blocate. Protestatarii au blocat piaţa Victoriei, dar şi principalele bulevarde din nordul Capitalei. Iniţial, organizatorii au cerut aprobare pentru 10.000 de autovehicule.

Transportatorii discută  cu asiguratorii și cu reprezentanți ai Executivului„Motivul principal este creşterea aberantă a RCA-ului. Nu există limite. Ne-am trezit cu nişte valori exorbitante şi de nesuportat. Am ajuns în situaţia în care am putea intra în faliment.” 

a declarat Sorin Amariei, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Transport.

Conform unui comunicat al Guvernului, vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Victoria-Violeta Alexandru, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantin, au început, în jurul orei 12,00, discuțiile cu reprezentanți ai asociațiilor de transportatori și cu cei ai asiguratorilor. Negocierile cu reprezentanții Guvernului s-au încheiat, însă deocamdată nu au fost oferite niște concluzii. Rămâne de văzut dacă Guvernul va accepta revendicările transportatorilor, iar protestul programat până la ora 17:00 să se încheie mai rapid, în speranța celorlalți șoferi din București care nu participă la acest miting.

Transportatorii discută  cu asiguratorii și cu reprezentanți ai Executivului

Autorităţile spun că, în funcţie de evoluţia evenimentelor, circulaţia ar putea fi restricţionată şi pe Strada Paris şi pe breteaua care leagă Bulervardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei. Există şi două rute alternative de care şoferii trebuie să ţină cont pentru a aveita aceste zone: Bulevardul Aviatorilor – Bulevardul Beijing – Strada Nicolae Caramfil – Bulevardul Aerogării – DN1 şi Bulevardul Ion Mihalache – Bulebardul Mareşal Averescu – Bulevardul Mărăşti – Piaţa Montreal – DN1. Sunt impuse restricţii de circulaţie între orele 05.00 şi 17.00 pe Şoseaua Kiseleff, între Casa Presei şi Piaţa Victoriei. Autorităţile spun că, în funcţie de evoluţia evenimentelor, circulaţia ar putea fi restricţionată şi pe strada Paris şi pe breteaua care leagă bulervardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei. Există şi două rute alternative de care şoferii trebuie să ţină cont pentru a a evita aceste zone: Bulevardul Aviatorilor – Bulevardul Beijing – Strada Nicolae Caramfil – Bulevardul Aerogării – DN1 şi Bulevardul Ion Mihalache – Bulevardul Mareşal Averescu – Bulevardul Mărăşti – Piaţa Montreal – DN1.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.