Un elicopter militar a fost doborat in Pakistan de talibani! La bord de afla si ambasadorul Romaniei!

Un elicopter militar a fost doborat in Pakistan de talibani! La bord de afla si ambasadorul Romaniei!
mai 08 13:58 2015 Printeaza acest articol

Elicopterul militar pakistanez care s-a prabusit in nordul Pakistanului, vineri, a provocat moartea a sase persoane. Printre victime se afla si ambasadorii Norvegiei si Filipinelor, potrivit armatei citata de Wall Street Journal in editia electronica.

La bordul acestui elicopter sa afla si ambasadorul Romanniei in Pakistan, insa Ministerul Afacerilor Externe a reusit sa il contacteze telefonic pentru a se asigura ca este in afara oricarui pericol.

Seful statului, Klaus Iohannis, a declarat ca a primit sigurari din partea autoritatilor ca s-a luat legatura cu ambasadorul Romaniei in Pakistan, care se afla la bordulelicopterului prabusit, acesta fiind teafar si in afara pericolului.

Presedintele Klaus Iohannis a tinut sa precizeze ca nu poate oferi informatii despre prabusirea elicopterului care a implicat un oficial roman, Emilian Ion – ambasadorul Romaniei in Pakistan.

”Detaliile le vor da alţii. Am primit asigurări că s-a vorbit cu ambasadorul nostru, acum câteva minute”.

Doborarea acestui elicopter a fost revendicata de catre un purtator de cuvand al Miscarii Talibanilor Pakistanezi, Muhammad Khurasani. Acesta a confirmat implicarea terorista printr-un e-mail trimis postului de radio Mashaal. Khurasani a precizat ca atacul a vizat doborarea unui alt elicopter in care se afla premierul pakistanez Nawaz Sharif.

Elicopterul Mi-17 care a fost doborat de talibani facea parte dintr-un convoi de trei elicoptere ale armatei, care transportau diplomati in regiunea muntoasa Gilgit-Baltistan, din nordul pakistanului. Acesti diplomati urmau sa se intalneasca aici cu premierul Nawaz Sharif. Celelalte doua elicoptere cu diplomati au aterizat in siguranta, dupa atacul asupra Mi-17.

Aeronava s-a prabusit deasupra unei scoli, goala la momentul incidentului, din zona Naltar. La bordul elicopterului de fabricatie ruseasca se aflau 17 persoane, dintre care sase cetateni pakistanezi si 11 straini.

Printre victimele incidentului se numara doi piloti si sotiile ambasadorilor indonezian si malaysian. Celelalte persoane au fost ranite, dar sunt tefere, printre acestea numarandu-se si ambasadorul polonez si cel olandez.

„Din informaţiile transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan”, a precizat MAE.

„La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obţinerea de informaţii suplimentare despre acest accident”, mentioneaza sursa citata.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.