Un sofer de TIR a incercat sa mituiasca vamesii cu 1.500 de euro! A fost refuzat si retinut pentru ce transporta!

Un sofer de TIR a incercat sa mituiasca vamesii cu 1.500 de euro! A fost refuzat si retinut pentru ce transporta!
mai 13 17:41 2015 Printeaza acest articol

Soferul unui TIR a incercat sa ofere ofiterilor vamali de la Giurgiu 1.500 de euro pentru a nu-i fi controlat transportul. Dupa ce acestia au verificat ce avea in compartimentul de marfa, l-au retinut pentru a fi dus in instanta.

Barbatul este cetatean turc si era sofer pe un TIR ce transporta ata catre o firma din Germania. Acesta a fost retinut pentru trafic de migranti si dare de mita, dupa ce vamesii au descoperit ca incerca sa treaca fraudulos granita cu 37 de migranti, dupa ce a incercat sa ofere mita politistilor de frontiera de la Giurgiu. Intre persoanele transportate in compartimentul de marfa se aflau si sapte copii.

Politia de Frontiera Giurgiu a transmis un comunicat potrivit caruia politistii de frontiera, impreuna cu lucratori de la Directia Generala Anticoruptie si un procuror, au prins un cetatea turc in flagrant. Soferul, in varsta de 53 de ani, incerca sa ofere suma de 1.500 de euro echipei de control de la punctul de trecere Giurgiu, in scopul de a fi lasat sa introduca ilegal in tara 37 de persoane.

Cetateanul turc, soferul camionului care transporta sase tone de ata din Turcia pentru o firma din Germania, a incercat sa ofere mita politistului in schimbul realizarii formalitatilor de la granita fara a-i fi deschis compartimentul de marfa al TIR-ului.

Ofiterul l-a denuntat la Directia Generala Anticoruptie, iar soferul de TIR a fost prins in timp ce promitea politistilor banii pentru ca acestia sa-I permitta trecerea granitei.

In compartimentul de marfa al autotrenului, autoritatile romane au gasit 37 de persoane, dintre care sate copii si sase femei, cetateni sirieni, irakieni si un cetatean turc.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, pana la prezentarea cazului sau in instanta, cu propunere de arestare preventiva. Migrantii au fost preluati de Politia de Frontiera din Bulgaria pentru continuarea cercetarilor si stabilirea masurilor legale ce se impun in aceste situatii.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.