UNPR rămâne fără Gabriel Oprea

UNPR rămâne fără Gabriel Oprea
iulie 01 14:32 2016 Printeaza acest articol

UNPR rămâne fără Gabriel Oprea

Fondatorul UNPR – Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a anunțat pe Facebook că se retrage din partid și rămâne senator independent. La finalul mandatului de parlamentar, la sfârșitul acestui an, va ieși din politică. Gabriel Oprea a intrat în politică în timpul Guvernării PSD din perioada 2001-2004. A fost unul dintre colaboratorii apropiați ai fostului premier Adrian Nastase. În această perioadă a ocupat funcții importante în administrație. De la secretar de stat al Rezerverelor de Stat și prefect al Capitalei, până la ministru delegat pentru Administrație în cadrul MAI.UNPR rămâne fără Gabriel Oprea

Din 2003 a făcut parte din eșalonul de decizie al social-democraților. În 2010 a fondat uniunea, formațiune desprinsă din PSD în timpul administrației Băsescu, făcând parte din majoritatea parlamentară, alături de PDL și UDMR, până în 2012. UNPR a revenit la parteneriatul cu PSD în 2012, ocupând în Cabinetele care s-au succedat din 2009 funcția de ministru de Interne sau de ministru al Apărării.

Demisia lui Gabriel Oprea se consemnează în momentul în care UNPR negociază o alianță electorală cu PNL. Schimbarea taberelor politice de către UNPR a fost criticată adesea. În mesajul de pe facebook în care anunță retragerea din politică, Oprea afirmă:

„La Putere sau în Opoziție, am făcut ceea ce a fost bine pentru România. Nu ceea ce a fost util pentru mine sau pentru partid. UNPR a sprijinit România în ultimii 6 ani și a asigurat stabilitate politică. Asta într-o perioadă economică grea la nivel mondial. UNPR a susținut guverne fără să negocieze avantaje și privilegii. Singurele condiții pe care le-am pus partenerilor noștri au fost legate de protejarea drepturilor cetățenilor români. În special ale militarilor. Tratarea cu responsabilitate a tuturor aspectelor ce țin de Apărare. Ordine Publică și Siguranță Națională.”

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.