Untold sub lupa Curții de Conturi

Untold sub lupa Curții de Conturi
iulie 27 08:58 2016 Printeaza acest articol

Untold sub lupa Curții de Conturi

Untold este festivalul care a atras aproape două sute de mii de turişti la Cluj. A adus bani în zonă, 23 de miioane de euro.

Această sumă este însă miza unor suspiciuni de finanţare ilegală. Un raport al Curţii de Conturi Cluj spune că Untold a fost finanţat ilegal de autorităţile locale din Cluj-Napoca. Concluzia vine după un audit financiar asupra bugetului Consiliului Judeţean.

Untold sub lupa Curții de Conturi

70.000 de lei ar fi fost acordaţi ilegal de către consilierii judeţeni federaţiei care a organizat evenimentul. De ce? Pentru că festivalul ar fi generat profit. Primăria Cluj-Napoca a acordat, însă, mult mai mulţi bani. Aproape trei milioane şi jumătate de lei, aceluiaşi organizator. Raportul Curţii de Conturi a fost contestat, în ambele cazuri.

Cu 70.000 de lei ar fi fost prejudiciat bugetul judeţului Cluj în 2015 în urma acordării unor finanţări nerambursabile către Federaţia SHARE, organizatorul festivalului Untold. Aceasta este concluzia raportului Camerei de Conturi după verificarea situaţiei financiare a Consiliului Judeţean Cluj.

Untold a adus la Cluj peste 240.000 de spectatori. A generat venituri de 23 de milioane de euro. A câştigat premiul pentru cel mai bun festival la European Festival Awards.

Untold sub lupa Curții de Conturi

În aceste condiţii, Consiliul Judeţean a decis să conteste raportul Curţii de Conturi. Acest raport se bazează pe modul în care este interpretată legea şi nu pe un act legislativ concret.

Organizatorul festivalului Untold în anul 2015, spun ca au îndeplinit toate regulile în momentul în care au cerut fonduri de la autorităţile locale. Mai mult aceştia susţin că nu au obţinut profit.

În 2016, autorităţile locale nu mai finanţează organizarea festivalului. Pe ultima sută de metri, federaţia care ceruse două milioane şi jumătate de lei şi-a retras proiectul. Finanţat exclusiv din fonduri private, festivalul va avea loc în acest an la începutul lunii august. Să sperăm că se va ține.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.