Vasile Blaga, acuzat de DNA, renunță la șefia PNL

Vasile Blaga, acuzat de DNA, renunță la șefia PNL
septembrie 28 16:40 2016 Printeaza acest articol

Vasile Blaga, acuzat de DNA, renunță la șefia PNL

Parlamentarul Blaga a fost pus sub acuzare astăzi, la DNA Ploiești

Vasile Blaga se pare că are mari probleme după ce DNA la pus astăzi sub acuzare.

În această dimineață a fost chemat la sediul DNA Ploiești unde a fost pus sub acuzare. Acuzația este de trafic de influență. În dosar mai este implicat și fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Conform procurorilor aceștia doi s-ar fi înțeles să obțină bani pentru partid. Și acest demers s-ar fi făcut prin intermediul unei firme căreia i-au facilitat contracte cu statul, pe bani publici.

Dosarul împotriva lui Vasile Blaga a fost construit de anul trecut. Atunci Darius Vâlcov a făcut un denunț pe această temă, a contractelor pe bani publici. Dar și despre implicarea fostului președinte PNL. Spunem deja fostul președinte deoarece, la ieșirea din sediul DNA, Vasile Blaga și-a anunțat demisia din această funcție. Ba mai mult Blaga a declarat că nu va mai candida la parlamentarele din noiembrie anul acesta. În 2015 Blaga spunea că nu a fost implicat în atribuirea de contracte.

Vasile Blaga, acuzat de DNA, renunță la șefia PNL„Niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme. Nu am intervenit şi nu am fost implicat în atribuirea unui contract unei firme. Nu am fost în Olt ca să îi spun să îi dea vreun contract firmei Tehnologica Radion. Probabil că vrea să scape ca şi alţii.”

Se pare că DNA nu este de acord cu această declarație. Acum au reușit să-l acuze de faptele mai sus menționate. Astfel, se produce un cutremur la vârful partidului din care face parte. Vasile Blaga, tot azi, a declarat că renunță la funcția de președinte al PNL și nu mai candidează la parlamentare. În dorința de a-și dovedi nevinovăția, spune el.

„În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac.

Vasile Blaga, acuzat de DNA, renunță la șefia PNLCa atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de co-președinte al Partidului Național Liberal. O să-mi dovedesc nevinovăția. Alte comentarii nu am de făcut pe tema asta”, a răspuns Vasile Blaga la întrebările jurnaliștilor privind acuzațiile din dosar.

Imediat după această declarație Alina Gorghiu a făcut o declarație caracterizând-ul pe Blaga cu un stâlp al construcției noului PNL. Întrebată dacă va comenta Gorghiu a spus că nu are nici un comentariu pe această tema.

Vasile Blaga, acuzat de DNA, renunță la șefia PNL

„Nu voi face niciun comentariu pe fond, despre dosare și anchete. Deoarece nu aceasta este menirea unui om politic și a unui lider de partid. Partidul Național Liberal pierde un stâlp al construcției sale, în urma acestei demisii. Demisia copreședintelui PNL este un exemplu de onoare și consecvență. Arată, încă o dată, diferența majoră dintre partidul nostru și toți ceilalți. Deși prezumția de nevinovăție este aceeași pentru toată lumea.”, mai arată Alina Gorghiu.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.