{UPDATE}Vasile Blaga citat în calitate de martor la DNA

{UPDATE}Vasile Blaga citat în calitate de martor la DNA
aprilie 14 12:05 2016 Printeaza acest articol

Vasile Blaga citat în calitate de martor la DNA! El a fost chemat într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu legat de numirile la comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor. Vasile Blaga a ajuns joi, în jurul prânzului, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acolo unde este audiat în calitate de martor într-un dosar privind suspiciuni de corupţie la ANRP. Vasile Blaga a declarat, după ce a fost audiat de procurorii DNA într-un dosar privind suspiciuni de corupţie la ANRP, că nu a fost implicat în numirea membrilor comisiei de la nivelul ANRP.
Vasile Blaga citat în calitate de martor la DNA
„Tema discuţiilor a fost legată de cum s-au făcut numirile la ANRP. Nu am fost implicat deloc în ceea ce priveşte această instituţie, ANRP, în numirea membrilor ei, Ministerul de Interne având atribuţiuni aici dar, prin lege, sunt oameni desemnaţi de minister. Atunci, este la latitudinea ministrului să propună persoana care să facă parte din respectiva instituţie. Eu am propus un secretar de stat”, a declarat Vasile Blaga după audieri.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, copreşedintele PNL a declarat că a fost citat într-un dosar de abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, Vasile Blaga a fost chemat de procurorii DNA să dea declaraţii în calitate de martor într-un dosar privind suspiciuni de corupţie privind retrocedări ilegale făcute de ANRP. Întrebat dacă avea cunoştinţă de neregulile de la ANRP, Blaga a spus „nu am fost implicat, procurorii vor face lumină în aceste cazuri”. Procurorii anticorupţie au investigat în ultimii ani mai multe presupuse fapte de corupţie de la ANRP, unele dintre dosare fiind deja trimise în judecată. În cauzele rămase în curs de instrumentare la DNA au fost audiaţi, de la începutul acestui an, ca martori, printre alţii, Emil Boc, Cătălin Predoiu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea. În acest caz, în ultimele luni au fost chemaţi mai mulţi foşti miniştri, toţi în calitate de martor. Astfel, au mai fost audiaţi fostul premier Emil Boc, fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu şi foştii miniştri ai Finantelor, Sebastian Vlădescu şi Constantin Pogea.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.