Victor Ponta are parte de un nou dosar penal

Victor Ponta are parte de un nou dosar penal
septembrie 06 14:59 2016 Printeaza acest articol

Victor Ponta are parte de un nou dosar penal

Victor Ponta, acuzat de complicitate la spălare de bani

Victor Ponta a fost citat la DNA Ploiești, într-un nou dosar în care este acuzat de complicitate la spălare de bani.

El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Victor Ponta ar fi primit, în calitate de președinte al PSD; 220.000 de euro de la Sebastian Ghiță pentru organizarea în România a vizitei unei „personalități politice străine”. Sebastian Ghiță spunea astăzi că ar fi vorba despre premierul britanic Tony Blair. Miza era ca prin mediatizarea întâlnirilor cu Tony Blair, Ponta ar fi câștigat capital politic înainte de alegerile parlamentare din 2012.

Victor Ponta are parte de un nou dosar penal

În schimbul banilor, Sebastian Ghiță ar fi fost confirmat candidat într-un colegiu eligibil la parlamentare. El a și câștigat, de altfel, un mandat de deputat. Pe durata controlului judiciar, Victor Ponta nu are voie să facă declarații în presă privind acest dosar sau în privința procurorilor care îi instrumentează cazul, a celorlalte persoane cercetate în dosar sau a martorilior.

Procurorii cer arestarea lui Victor Ponta

„Procurorul mi-a zis că nu am voie să fac declarații. Sigur că îmi susțin nevinovăția. Dar n-am voie să fac declarații publice, prin decizia procurorului”, a spus Ponta la ieșirea de la DNA. Victor Ponta este suspectat de folosirea influenței pe care o avea ca lider politic. Este al doilea dosar în care fostul premier este suspectat de corupție, după Rovinari-Turceni, dosar aflat în faza de judecată.

Fapta ar viza o sumă de bani încasată de Victor Ponta în folosul PSD. În dosar este vehiculat numele fostului premier britanic Tony Blair. Banii ar fi venit de la o persoană care a acceptat să dea o sumă de bani. Pentru organizarea acestei întâlniri. Bani dați în schimbul candidaturii într-un colegiu eligibil la alegerile parlamentare din 2012. La DNA a ajuns și deputatul Sebastian Ghiță. A fost citat în același dosar în care a fost chemat și Victor Ponta.

Victor Ponta are parte de un nou dosar penal

Acesta a spus că nu i-a fost comunicată calitatea sub care a fost citat. Dar că după cum i-a văzut pe dânșii acolo la unitatea de elită că fac dosare. Și speră să nu se ajungă să întrebe de întâlnirea din Africa de Sud dintre Ponta, Blair și Obama. Fostul premier a mai fost în aprilie la DNA Ploiești, când a fost citat într-unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.