Victor Ponta rămâne cu verdictul de plagiat

Victor Ponta rămâne cu verdictul de plagiat
iulie 27 18:50 2016 Printeaza acest articol

Victor Ponta rămâne cu verdictul de plagiat

Victor Ponta rămâne cu verdictul de plagiat, după ce contestaţia acestuia a fost respinsă.

Contestația a fost respinsă miercuri de Consiliului General al CNATDCU. Recomandarea de retragere a titlului de doctor urmează să fie trimisă la Ministerul Educaţiei. Contestaţia lui Victor Ponta la decizia din 30 iunie a fost respinsă de CNATDCU.

„Prin votul exprimat electronic, 37 de membri ai CNATDCU s-au pronunțat în favoarea menținerii raportului inițial. În ceea ce privește sesizarea cu privire la lucrarea de doctorat a dlui Victor Ponta.

Victor Ponta rămâne cu verdictul de plagiat

Decizia finală CNATDCU menține raportul care constată plagiatul. Recomandă retragerea titlului de doctor”, a declarat Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al MENCȘ, citată de Agerpres.

Raportul Comisiei de contestaţii a fost trimis membrilor Consiliului General al CNATDCU. Decizia fiind validată de aceştia, miercuri, cu majoritate de voturi. După respingerea contestaţiei, CNATDCU trimite rezoluţia privind retragerea titului de doctor în drept la Ministerul Educaţiei. Ministrul va semna un ordin prin care Ponta va pierde titlul obţinut în 2003.

În 30 iunie, CNATDCU a stabilit că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat. Și a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Decizia a fost luată cu 34 de voturi “pentru” şi o abţinere. Votul a fost în prima şedinţă a noului Consiliu General al CNATDCU. Victor Ponta a contestat decizia în 15 iulie. Astfel că lucrarea sa de doctorat a fost reanalizată la CNATDCU.

Ponta a scris, pe Facebook, că a contestat decizia de plagiat. Pentru că este una ”pur politică a noului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru”. Asta pentru a ocupa pentru câteva luni fotoliul de la Ministerul Educaţiei. Ponta susţine că va câştiga în instanţă dacă ”mai există în România stat de drept”.

”Bineînţeles ca am contestat decizia pur politică a noului Ministru al Educaţiei Mircea Dumitru.

Victor Ponta rămâne cu verdictul de plagiat

Eu sunt convins că există mulţi judecători care au curaj să aplice legea şi să-mi dea dreptate. Dacă există stat de drept în România, voi câştiga. Voi câștiga în instanţă. Instructorii de pionieri vinovaţi de asemenea abuzuri trebuie să plătească pentru asta!”, a scris Ponta.

CNATDCU a decis, în 29 iunie 2012, că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt. Pe 17 iulie 2012, CNATDCU a hotărât că este vorba de plagiat. Mircea Dumitru era atunci rectorul Universităţii Bucureşti. Pe 18 iulie 2012, însă, Consiliul Naţional de Etică a decis că Ponta nu a plagiat.

În martie 2016, Universitatea din Bucureşti a anunţat că a trimis din nou la Ministerul Educaţiei dosarul. Dosar care probează verdictul de plagiat în cazul lucrării de doctorat a lui Victor Ponta. Cu solicitarea de retragere a titlului de doctor.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.