Victor Ponta are sechestru pe o parte din avere

by stirea | 20 octombrie 2016 14:14

Victor Ponta are sechestru pe o parte din avere

Sechestrul este până la limita sumei de 220.000 euro

Victor Ponta se pare că se adâncește în probleme din ce în ce mai mult.

Conform procurorilor DNA, Victor Ponta este acuzat că a primit mită în valoare de 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiță[1] loc eligibil la alegerile din 2012. Astfel s-a luat decizia de recuperare a banilor incriminați prin sechestru asigurator pe o parte din averea fostului premier. Sechestrul reprezintă suma primită de fostul premier, și anume cei 220.000 de euro.Victor Ponta are sechestru pe o parte din avere

Sechestrul a fost pus pe unul din imobilele deținute de Ponta, iar măsura a fost luată pe data de 12 octombrie. La acel moment Ponta fusese audiat la sediul DNA din Ploiești, în dosarul mai sus menționat. Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.  Procurorii DNA Ploieşti susţin că Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii ar fi fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau. Și anume în plata sumei de 220.000 euro. Suma i-ar fi fost necesară organizării unei vizite în România a fostului premier Tony Blair.  Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la Ghiţă, potrivit DNA.

„Se urmărea ca prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral. În condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare“, se arăta într-un comunicat remis de DNA.

Endnotes:
  1. Sebastian Ghiță: http://stireaexacta.ro/sebastian-ghita-primit-raspuns-negativ-de-la-iccj/

Source URL: http://stireaexacta.ro/victor-ponta-sechestru-pe-o-parte-din-avere/