Virusul Zika atacă România

Virusul Zika atacă România
iulie 12 12:54 2016 Printeaza acest articol

Virusul Zika atacă România

Virusul Zika a fost confirmat în România. O tânără de 27 de ani, întoarsă recent din Martinica, a fost diagnosticată cu Virusul Zika. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății.Virusul Zika atacă România

Tânăra a mers la spital a doua zi după ce s-a întors din Martinica, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății Laurentiu Colintineanu. „Cazul ei este unul izolat, legat de o călătorie efectuată într-o zonă cu transmitere activă a virusului. Nu vorbim despre o infectare pe teritoriul României, ci despre un așa numit caz de import”, a adăugat el. Ministerul Sănătății a anunțat că va transmite publicului un set de recomandări privind protejarea în fața acestui virus, virusul Zika.

Oficialii Ministerului Sănătății au mai spus că Virusul Zika se transmite în principal prin înțepătura de țânțar din familia Aedes Egiptum. În România există familia Aedes, dar cu altă subspecie, Albopictus. Are un risc scăzut de transmitere a virusului. Există însă posibiltatea de trasmitere prin relații sexuale sau prin sânge.Virusul Zika atacă RomâniaMinisterul Sănătății a subliniat însă că virusul nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu pielea. Virusul este principala cauză a microcefaliei şi a altor afecţiuni ale nou-născuţilor. Mii de copii au fost diagnosticaţi cu boala. Duce la o dimensiune a capului mai mică decât cea normală şi împiedică dezvoltarea capacităţilor mentale.

Virusul Zika a fost descoperit în Uganda în 1947. A provocat foarte puţine epidemii acolo sau în restul lumii, până acum doi ani. Oamenii de ştiinţă cred că virusul a ajuns în Brazilia adus de un turist când ţara a găzduit Cupa Mondială la fotbal. Reapariția virusului Zika ar putea fi explicată de scăderea imunității persoanelor din zonele în care se manifestă.

„Riscul transmiterii pe teritoriul României este minim. Mai degrabă persoanele care călătoresc în Brazilia pentru olimpiade sunt rugate să își monitorizeze starea de sănătate”, a spus Laurențiu Colintineanu.

„Aceste febre transmise prin țânțar reapar periodic și chiar dacă discutăm despre afecțiuni mai grave . Cum a fost infecția cu virusul Ebola. Ați observat că există o anumită periodicitate. Perioade lungi fără cazuri urmate de izbucniri epidemice.”, a spus Alexandru Rafila.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.