Vlad Voiculescu ar putea fi noul ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu ar putea fi noul ministru al Sănătății
mai 17 17:49 2016 Printeaza acest articol

Vlad Voiculescu ar putea fi noul ministru al Sanatatii! Premierul Dacian Ciolos i-a propus marti lui Vlad Voiculescu sa preia portofoliul de ministru al Sanatatii, iar acesta a acceptat, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Vlad Voiculescu a acceptat propunerea premierului Dacian Ciolos de a fi nominalizat pentru functia de ministru al Sanatatii, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. Conform surselor citate, premierul Dacian Ciolos a avut, in urma cu scurt timp, o discutie la telefon cu Vlad Voiculescu. Vlad Voiculescu ar putea fi noul ministru al SanatatiiPremierul i-a propus acestuia sa il nominalizeze pentru functia de ministru al Sanatatii. Acesta este in prezent seful de cabinet al ministrului Finanatelor, Anca Dragu. Vlad Voiculescu este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP si a fost vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition. La numirea in Ministerul Finantelor, el revenea in Romania dupa 14 ani petrecuti la Viena unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar. Ultima pozitie detinuta inaintea numirii la Finante a fost de vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG. Pe 10 mai, in urma cu fix o saptamana, Patriciu Cadariu si-a anuntat demisia de la Ministerul Sanatatii, in urma scandalului privind dezinfectantii diluati. El a facut referire si la acuzatiile care i s-au adus in legatura cu publicarea rezultatelor testelor de sanitatie sau a numelor spitalelor cu probleme.Vlad Voiculescu ar putea fi noul ministru al Sanatatii
„Am avut o discutie cu premierul Dacian Ciolos, dupa ce in prealabil anuntase faptul ca va fi intrunita o comisie pentru solutionarea problemei dezinfectantilor. Au existat diferente de abordare, motiv pentru care am decis sa imi inaintez demisia. Am ales sa facem analizele care puteau fi facute cel mai rapid de catre personal autorizat in laboratoare autorizate pentru a putea lua masurile administrative potrivite tocmai pentru a corecta lucrurile acolo unde urmau sa apara probleme. Nu putem sa discutam despre analizele care nu sunt facute in laboratoare neautorizate, deoarece aceste lucruri pot sa coste Romania in justitie. In mod evident, analizele trebuie facute, dar cu un plan responsabil in conditiile respectarii legii. A aparut in spatiul public informatia sau s-a afirmat ca as fi mintit, au fost mai multe interpretari ale declaratiei mele vizavi de cele 5 procente. Dupa cum stiti, ele se refereau la cele cinci procente din totalul probelor de sanitatie care fusesera facute. Faptul ca nu am publicat lista spitalelor era in contextul anchetei penale, iar publicarea s-a facut consecutiv discutiei cu procurorii si consecutiv unei cereri oficiale pe care am inaintat-o Procuraturii tocmai pentru a putea sa va dam aceasta lista. Acea lista trebuie interpretata, deoarece una este atunci cand apare un test pozitiv care poate sa aiba multiple cauze sau mai multe si atunci sigur ca trebuie sa ne indreptam cercetarea catre a clarifica cauzele. Dezinfectantii, dupa cum stiti, reprezinta o parte dintre problemele sistemului sanitar si o parte a problemelor infectiilor nosocomiale care au reprezentat din decembrie o prioritatea a mandatului meu”, a mai spus demnitarul. El a afirmat ca isi doreste sa reziste ceea ce a construit „cu mare greutate” in mandatul sau de sase luni, „intr-un context ostil din punct de vedere mediatic. Imi doresc sa reziste esafodajul pe care l-am construit cu mare greutate, intr-un context ostil din punct de vedere mediatic, cat si al stabilitatii economice si sociale. Vreau sa nu anulam munca marii echipe a sistemului sanitar, singura pe care o avem, cea care poate ca uneori dezamageste, dar este acolo pentru pacientii nostri, fiind singurul sistem care in conditiile sociale poate sa acopere aceste nevoi”, a sustinut Achimas-Cadariu intr-o conferinta de presa.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.