Vlad Voiculescu nu este de acord cu schimbarea actualei legi antifumat

by stirea | 8 septembrie 2016 13:02

Vlad Voiculescu nu este de acord cu schimbarea actualei legi antifumat

Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, împreună cu alți oficiali din minister, se află azi la ”Conferința 2035 Prima Generație fără tutun din România”.

Vlad Voiculescu nu este de acord cu schimbarea actualei legi antifumat

În cadrul conferinței ministrul a încercat să facă un apel către parlamentari de a nu modifica sub nici o formă actuala lege antifumat[1]. A susținut ideea cum că orice modificare a acestei legi ar deveni un atentat la sănătatea publică.
Nu știm dacă afirmația lui Vlad Voiculescu are temei, dar ceea ce știm sigur este că nu se dorește modificarea legii. Conform unor statistici menționate în discursul său 45.000 de români mor din cauza tutunului.

Rata mortalității este alarmantă

Și se menționează că această rată a mortalității este în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 40 de ani.  Conferința este în desfășurare și la această oră la Palatul Cotroceni. Mai jos aveți și declarația ministrului referitoare la acest subiect.

„În calitate de ministru al Sănătății, fac apel către Camera Deputaților care e camera decizițională în problema schimbării prevederilor legii care interzice fumatul în spațiile publice. Comisia de sănătate din senat a propus amendamente. Amendamente ce  permit să se fumeze în orice spațiu închis. Singura condiție e ca respectivul spațiu să fie inscripționat, nu dedicat. Ăsta e un atentat la sănătatea cetățenilor. Am încredere în camera decizională că va corecta această greșeală. Relaxarea acestei legi nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătății publice,” a declarat ministrul Sănătății.

Endnotes:
  1. lege antifumat: http://stireaexacta.ro/de-maine-nu-se-mai-fumeaza-intra-in-vigoare-legea-antifumat/

Source URL: http://stireaexacta.ro/vlad-voiculescu-nu-este-de-acord-cu-schimbarea-actualei-legi-antifumat/